Header Ads

 • Terkini

  Video: Kerana Bunyi Motor, Penduduk Serang Majlis Perkahwinan Dengan Parang

  Sebuah Majlis Perkahwinan di Gombak Sabtu lalu berubah menjadi mimpi ngeri bagi pengantin baru apabila sekumpulan lelaki yang memegang parang menyerang majlis tersebut yang diadakan di dewan komuniti.


  Video: Kerana Bunyi Motor, Penduduk Samun Majlis Perkahwinan Dengan Parang

  Menurut laporan dari New Straits Times, kejadian yang dikatakan bermula kira-kira pukul 3.30 petang apabila lelaki itu masuk ke dewan di Taman Melati Gombak, di mana perkahwinan itu berlangsung.


  Klip video yang menunjukkan kekacauan dan huru-hara oleh penyerang kini telah menjadi tular di media sosial.

  Menurut pihak polis, pengantin lelaki memberitahu mereka bahawa lelaki itu telah menuduhnya dan rakannya mencetuskan suasana bising dari motosikal mereka.

  “Lelaki kemudian melontar mercun ke dalam dewan dan masuk ke dalam dewan dengan parang,” katanya.

  Kumpulan yang bergaduh juga didakwa mengoyakkan pakaian pengantin lelaki dan mencuri wang tunai dari para tamu, sebelum memusnahkan superbike Honda yang telah disewa untuk majlis perkahwinan tersebut.

  Laporan dari NST mengatakan Timbalan Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Timbalan Penguasa Ramli Kasa berkata kejadian itu melibatkan 20 orang, dengan seorang lelaki berusia 32 tahun ditangkap pada hari yang sama.Pihak polis sedang mengesan orang lain yang dipercayai terlibat untuk didakwa.  Sumber Free Malaysia Today & New Straits Time


  Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad